Badbomb – först pys sen mys!

Badbomb är en trevlig liten boll som släpps ner i den redan fyllda baljan eller badkaret. Badbomber innehåller diverse eteriska oljor och doftämnen, som gör att huden både mår bra och luktar gott. En badbomb innehåller även karbonat och syra och det är när dessa två komponenter kommer i kontakt med vattnet som den lilla bollen först pyser och sedan löses upp. För att badbomben skall kunna formas till en sammanhängande boll tillsätts även någon form av olja.
Det finns även varianter av badbomber som fungerar som en kombination av både badsalt och badbomb.

Badbomber är precis som andra njutningsprodukter uppskattade presenter, det du bör fundera över när du köper en badbomb som gåva, utöver form och färg, är att välja en doft som du tror kommer passa den som får presenten.

Köpa badbomb på nätet

Du hittar huvudsakligen badprodukter som badbomb, badolja och badsalt i skönhets- och hälsoaffärer men även heminredningsaffärer säljer ibland spa- och hygienartiklar. För den som inte vill ta sig in till stan för att handla finns ett antal handlare som säljer badbomber av olika sort och prisklass online.
Vi rekommenderar Bodystore.com som är en etablerad, välkänd och omtyckt återförsäljare.

Gör din egen badbomb

För den kreativtlagde eller för den sparsamme är det inte så komplicerat att göra egna badbomber. Däremot krävs det tålamod och övning för att få till riktigt fina badbomber. Annars är det inte så mycket ”hokus pokus” över tillverkningen som man lätt kan tro. Alla grundingredienser som citronsyra, bikarbonat och olja hittar du i en vanlig livsmedelsaffär, medan du enklast finner eteriska oljor och andra aromämnen i hälso- och hudvårdsbutiker.

Tillvägagångssättet för att skapa en badbombsmassa är mer eller mindre som vilken bakprocedur som helst, ingredienserna rörs ihop utifrån ett recept sedan bakas denna massa ihop till klumpar och kulor allt efter behag. När all massa är tillformad låter du de nybakade bomberna torka ett par dagar, sedan är de redo för användning. På Umeå universitets hemsida hittar du en utförligare beskrivning för hur man tillverkar egna badbomber.

Previous post:

Next post: