Badsalt

Badsalt är en enkel, billig och ständigt populär badprodukt. Människor har använt sig av badsalt i bad i tusentals år. Redan för 4000år sedan hade man i Kina upptäckt badsaltets gynnsamma egenskaper och faktum är att badsalt står omnämnt i en textsamling daterad till 2700 f.kr.

Badsaltets främsta egenskaper är att det gör vår hud mjuk och behaglig samtidigt som saltet även renar vår hy. Till en del badsalter har man dessutom tillsatt eteriska oljor och örter vilka verkar rogivande och hälsostärkande.
Badsalt användas vanligen vid fotbad och helkroppsbad i badkar och badtunnor. Ett fint badsalt bidrar till att göra badet lustfyllt och skapar en känsla av lyx.

Att köpa badsalt på nätet

Vanligt badsalt består av en blandning mellan natriumsulfat, natriumklorid och natriumbikarbonat. Till detta bas-salt kan även parfym av olika slag komma att tillsättas. Om du är allergiker kan det därför vara idé att kolla upp vad badsaltet innehåller innan köp.

För den som värnar lite extra om miljön finns det även ekologiska badsalter att köpa. Badsalt säljs ofta i större varuhus, hälsobutiker och välsorterade inredningsaffärer. Via nätet kan du enkelt köpa flera fina och billiga badsalter för din egen njutning eller varför inte ge bort ett lite finare badsalt som present.

Två populära badsalter

Lavendel – Den eteriska oljan lavendel är känd för sin förmåga att rena och återfukta huden samtidigt som den sprider väldoft.

Magnolia – Magnoliaträdet är inte bara outsägligt vackert under blommning, blommorna sägs även innehålla ämnen som är ångestdämpande och gör oss avslappnade. Dessutom frånger magolia-badsaltet en ljuv doft som sätter sig på hyn.

Previous post:

Next post: