Herr badbyxor och badshorts

Badbyxor och badshorts har kommit att bli väsentliga plaggen i var mans sommargarderob. Att hitta badkläder som är trivsamma och passar kroppsformen är lika viktigt för herrar som damer.  Lyckligtvis finns det numera ett stort antal herr badbyxor att välja mellan, så det bör inte vara några problem att hitta ett par badbyxor som passar just dig. Antalet klädaffärer på nätet ökar ständigt, vilket gjort att utbudet blivit allt större och priserna lägre.

Du hittar dina nya badbyxor antingen i en välsorterad klädaffär i stan eller online.  På nätet hittar du de senaste modellerna får flera kända märken. Att handla badkläder på internet är väldig enkelt, några klick så får du snart dina plagg på posten.

Välja badbyxa

Högt skurna badbyxor som t.ex. breifers och speedos är att föredra om du simmar mycket, eller om du vill få en så heltäckande solbränna som möjligt utan att bada naken.  Det finns även mängder av snygga badshorts som är enkla att passa och trivas i. Badshorts finns i modeller som passar alla åldrar och stilar. Ett par långa , färgstarka och mönstrade surfarshorts bidrar till en ungdomlig look, medan ett par halvlånga enfärgade badshorts ger ett mer klassisk intryck.

Välj däremot inte en allt för ljus färg eftersom badplagg tenderar att bli mer transparenta av sol och bad. Något annat som kan vara smidigt att kolla upp är om badshortsen har nätkalsonger, en byxa med nätkalsong är oftast ett skönare alternativ än badshorts helt utan innandöme.

Olika typer av badbyxor

 • Briefbadbyxor – Denna typ av badkläder åsyftar en högt skuren badbyxa ibland även kallad badkalsong.
 • Speedos – Är den mest kända tillverkaren av badbyxor i världen. Den stora popularitet som det australiensiska märket fått världen över, har lett till att kort badbyxor i briefmodell kommit att kommit att kalls  för speedos.
 • Badshorts – Den bekvämlighet som badshorts erbjuder är svåröverträffad. För den som är ute efter coola och snygga badkläder är ett par badshorts det givna valet. Badshorts har kommit att bli ett populärt badplagg för killar, men passar lika bra på tjejer. Det är inga problem att kombinera badshorts med en snygg topp eller bh.
 • Surfshorts – Är en längre form av badshorts, ursprungligen användes surfarshorts främst av surfare. Numera används denna typ av shorts ofta som badbyxa. Surfshorts är tillverkade i nylon och polyester och torkar därför väldigt snabbt. Hållbarheten på surfarshorts är i regel väldigt hög, de är ju gjorda för att hålla för den friktion som uppstår i kontakt med surfbrädan. Surfshorts är ett allsidigt plagg som kan användas vid surfning, som badkläder eller som ett par vanliga shorts.
 • Boardshorts – Är det engelska samlingsnamnet på badshorts och surfshorts. Att de heter just boardshorts är ingen slump, de har fått namnet eftersom de från början används främst vid brädåkning som t.ex surfing. Boardshorts har på senare år även kommit att sammankopplats med skatepunk modet och används även som sportshorts av beachvollybollspelare. I Sverige används denna typ av plagg främst som badkläder.
 • Swim shorts – Är det brittiska namnet på badshorts. Numera är det dock vanligare att beteckningarna boardshorts, surfshorts och speedo används av engelsktalande personer.

Omtyckta märken på badbyxor

 • Billabong – Sportiga kläder och coola badshorts tillverkar Billabong.
 • Calvin Klein – Tillverkar trendiga och snygga badkläder.
 • Frank Dandy – Herr badkläder och badbyxor för såväl pojkar som män.
 • Gant – Badplagg och badbyxor från märket Gant är uppskattade världen över.
 • Ralph Lauren – Det klassiska amerikanska märket som fortfarande är väldigt väl ansett.
 • Speedos – Ett välkänt märke, framförallt känd för att tillverka högkvalitativa simkläder.

 

Previous post:

Next post: