Marimekko Converse skor ett somrigt färgspektakel

Converse har blivit världskända genom sina omåttligt populära All star skor. De första skorna av modellen Converse All star tillverkades redan 1917 och sedan dess har skon inte bara kommit att bli Converse mest sålda produkt, utan även världens mest sålda sneaker.

Våren 2011 ingick Converse och den finska textilproducenten Marimekko ett sammarbete som syftade till att ta fram en ny kollektion All star skor. Resultatet blev en serie starkt mönstrade och färgsprakande Marimekko Converse skor. Skorna beskrivs bäst som ett färgspektakel och ger ett somrigt intryck.

Converse mönstrade och färgglada Marimekko skor

Converse mönstrade och färgglada Marimekko skor

De färgglada och spräckliga Marimekko-tygen kommer utöver All star skorna även kläda ett antal Converse Jack Purcell skor. Skorna dyker upp i handeln först i Augusti 2011 och priset förväntas ligga på dryga tusenlappen för ett par. och det är ännu något osäkert det kommer gå att hitta i någon svenska skobutik. Kanske är man om svensk hänvisad till att köpa Marimekko Converse skor direkt från utlandet.

Fakta om Marimekko

Den finska textiltillverkaren Marimekko grundades 1951. Idag tillverkar Marimekko textiler, kläder, sängkläder och väskor. Marimekko är känt för sina färgglada mönstrade tyger. 2011 inledde företaget ett sammarbete med den amerikanska skotillverkaren Converse, sammarbetet resulterade i ett antal snygga Marimekko Converse skor.

Previous post:

Next post: