Sportbh – bra och snygg träningsbh från casall, champion och stay-in-place

Att hitta rätt sport-bh är som att hitta rätt par jeans, det är en kamp, det finns fullständig triumf och sedan finns alla de andra lägena däremellan. Varför nöja sig med en halvdan träningsbh när det går att hitta en som sitter som ett smäck?

Det krävs vanligtvis en stor portion tålamod och en hel del tid för att hitta den perfekta sport bh:n, men det är alltjämt möjligt. Att sport bh:n sitter bra och stödjer bysten på rätt sätt är viktigt eftersom du annars riskerar att snedbelasta din rygg och svank. Det finns ett stort antal butiker på internet som säljer olika typer av bysthållare till rimliga priser, det lär därför inte vara några problem att hitta sport bh av rätt storlek, modell och färg online.

Skillnaden mellan en Sport-bh och andra bysthållare

En sport bh utmärker från andra behåar genom att vara ett plagg särskilt tillverkat för att stödja en bysten vid sportande, träning eller annan fysisk aktivitet.

En sport BH är konstruerad för att hantera kvinnor i rörelse där en vanlig behå är utformad mer med mode i fokus.

Av förekommen anledning skiljer sig bysthållare avsedda för sport från andra bh, när det gäller design och typ av material. Materialet i sport bh:ar är i regel kraftig samtidigt som designen erbjuder bysten extra stöd.

Tyget som används i en sport-bh betonar också dess funktionalitet. De flesta av marknadens sport bh:ar är dessutom gjorda för att klara fukt och har bättre andningsförmåga än en vanlig behå. För den som önskar lite extra komfort rekommenderas en vadderad sport-bh, vadderingen ökar komforten och hjälper även till att ge bysten rätt form.

Sport bh:n är inte bara användbar för idrottare, om du är en aktiv person och söker en bysthållare med extra stöd är denna typ av plagg ett utmärkt val.

Olika typer av sport-bh

Det finns idag flera olika typer av bh särskilt anpassade för sport och aktivitet. Sport-bh kan i huvudsak delas in i två stora kategorier, en lösar linne-modell och en stadigare variant med fasta kupor.

Precis som för andra bysthållare är även sport-bh:ns utseende viktig. Numera finns det många olika typer av sport-bh att välja mellan, vad gäller design och färg men också modell. Plagg av detta slag hittar du främst i välsorterade kläd- och sportaffärer både i stan och online.

Linne

Den vanligaste typen av sport-bh kan liknas vid ett vanligt linne där plaggets nedre halva skurits bort. Denna typ av bh passar dig som gillar att röra dig mycket och inte är väldigt storbystad.

Linne-modellen lämpar sig utmärkt som sport-bh vid exempelvis promenader, stavgång, yoga, styrketräning och pilates.

Fasta kupor

För den som sysslar med högintensivt sportande med akrobatiska inslag eller har en stor byst som behöver hållas på plats, är en sport-bh med fasta separata kupor att föredra framför linne-modellen. En annan fördel som sport Bh:ar med kupor har är att de minimerar friktionen, därav blir behån inte lika värm och klibbig.

Tips på bra sport-bh

Vanligtvis lönar det sig att lägga till lite extra pengar för att erhålla en riktigt bra sportbh. Ett par märken som oftast tillhanda håller bra sport-bh:ar är:

Stay-in-place bh

Stay in place sport-bh

Stay in place sport-bh

Svensktillverkade stay-in-place, erbjuder funktionella och snygga sport-bh för alla byst-storlekar. Bysthållare av detta märke är kända för att vara snygga samtidigt som de sitter som de ska.

Stay-in-place grundades 1987 och har sedan dess formgett stabila och funktionsenliga sport-bh:ar av olika design och material.

Casall bh 

Casall träningsbh

Casall träningsbh

Företaget Casall har tillverkat sport- och gymmaterial i över 30års tid. Casall sport-bh är bland de populäraste bysthållarna av sitt slag, de är enkla att ta på och av, sitter skönt och håller hög kvalitet. Priserna på sport-bh från Casall är dessvärre ofta ganska dyra, vanligtvis kostar ett plagg 400kr eller mer.

Redaktionen på badsaker vill ändå rekommendera märket Casall då deras kläder håller god kvalitet och vanligtvis är väldigt bekväma.

Champion sport bh 

Champion sportbh

Champion sportbh

Champion har tillverkat några Sveriges mest uppskattade sport-bh:ar. En träningsbh från Champion håller effektivt bysten på plats och förhindrar att brösten rör sig upp och ner vid träning. Champions sport-bh:ar har dessutom hög hållbarhet och uppvisar samma funktionalitet även efter en mängd maskintvättar.

Några andra kända, bra och uppskattade tillverkare av sport-bh är:

  • Hogengård of Sweden
  • Swegmark
  • Triumph
  • Röhnisch
  • Abecita
  • Salming
  • Adidas
  • Nike

Previous post:

Next post: